Atlas Teknik Servis olarak tüm kompresör sistemlerine invertör uygulaması ve enerji verimliliği uygulamaları yapmaktayız.
Basınçlı hava, üretim yapan işletmelerde kullanılır ve üretim maliyeti oldukça fazladır.Endüstride kullanılan elektrik enerjisinin %10'u basınçlı hava kompresörlerinde kullanılmaktadır.Bu nedenle kompresörlerde yapılacak enerji tasarrufu, işletmeler için çok fazla önem taşımaktadır.
Sisteme bağlanmış olan bir basınç sensörü basıncı sürekli ölçer ve ana motora bağlı olan motor kontrol cihazına analog bilgiler gönderir.
Motor kontrol cihazı sahip olduğu özel yazılımı ile bu bilgileri değerlendirip, basıncı sabit tutacak şekilde motorun devri ile oynayarak kapasiteyi sürekli değiştirip kompresör ana motorunun optimumda çalışmasını sağlar ve enerji tasarrufunu maksimize eder.
* Kompresörün sürekli dengeli çalışmasından dolayı sistemin kullanım ömrü uzar.
* Sisteme verilen hava sürekli dengeli olacağından pnömatik elemanların da ömrü uzayacaktır.
* Sistem yüksek basınçta çalıştığında basılan havanın sıcaklığı artar, bu da yağ viskozitesini düşürür ve yağ hava ile birlikte sisteme giderek, kaliteyi bozar. Kapasite kontrolü yapılan kompresörler daha düşük basınçlarda çalıştıkları için bu ortadan kalkar.
* Aynı zamanda basılan havaya yağ karışması yağ sarfiyatını artırmaktadır, kapasite kontrolü yapılan kompresörlerde yağ viskozitesi düşmediğinden yağ sarfiyatında azalma olacaktır.
* Sistem daha düşük basınçta çalıştığında hava kaçaklarından dolayı oluşan kayıplar minimuma inecektir.
* Sistemin bakım masrafları azalacaktır.
* İlk kalkış anında çekilen çok yüksek demeraj akımları ortadan kaldırılmış olur.
* Motora ani yüklenmelerin önüne geçilerek motorun ve rulmanların ömrü artırılmış olur.
* Boşta çalışma anında kompresörün çekeceği enerji düşecektir.
* Kompresör kapasite kontrolü toplamda %10 - %40 arasında enerji tasarrufu sağlayacaktır.
* Yatırımın geri dönüş süresi işletme şartlarına göre 6-24 ay arasındadır.
Proje öncesinde kompresör de ki tüm akım, basınç, debi ve voltaj değerleri belirli bir süre boyunca ölçülür, net olarak kaç kW lık bir tasarrufun yapılabileceği hesaplanarak rapor halinde firmaya sunulur. Kompresör üzerinde invertör uygulaması uygun görülür ise proje aşamasına geçilir. Değerlendirme sonrasında proje başlangıç dosyası ile birlikte kompresörde gerekli değişikler yapılır ve invertör sistemi monte edilir.
1991 Yılında Kompresör Sektöründe Atlas Teknik Hizmet Tic.Ltd.Şti. Firmasında Atlas Copco Yetkili Teknik Servis Hizmet Bölümünde İşe Başlayan Bülent KOCAKUŞAK ve Adil KOCAKUŞAK 2007 Yılında Atlas Teknik Servis Tic. Ltd. Şti. Firmasını Kurarak Kısa Bir Süre İçerisinde Kalitesini ve Güvenirliliğini Kanıtlayarak, Hızlı bir şekilde Bilinen Bir Firma Haline Gelmiştir.